Recensie: John Brownlow – Zeventien

Recensie: John Brownlow – Zeventien


‘Zeventien’ is de schuilnaam van een huurmoordenaar. Zijn echte naam komen we nooit te weten, Jones is de naam waaronder hij zich voorstelt aan andere mensen. Zeventien is de opvolger van ‘Zestien’, die enkele jaren geleden spoorloos verdween.
Zeventien krijgt de opdracht om Zestien op te sporen en uit te schakelen. Na een kat- en muisspel op het scherpst van de snee ontdekken Zestien en Zeventien dat de opdracht om Zestien uit te schakelen een valstrik is. Ze werken samen om de echte vijand te verschalken om een veel grotere ramp te voorkomen.

ISBN: 9789044363753  – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 444 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Zeventien is een meeslepende en superspannende actiethriller.’

Hoofdpersonages

*****

Zeventien was er als negenjarige jongen getuige van hoe zijn moeder vermoord werd. Hij kwam terecht in een jeugdinstelling waar hij misbruikt en mishandeld werd. Om dit alles te verwerken en overleven sloot hij zijn gevoelens buiten en tot de dag van vandaag laat hij geen enkele emotie toe.
Hij verdient nu de kost als huurmoordenaar. Hij aanvaardt opdrachten als hij denkt dat het slachtoffer het verdient om te sterven.
Zestien was de voorganger van Zeventien. Op een bepaald moment beslist hij om te stoppen met het vermoorden van mensen. Aangezien zijn opdrachtgevers dit niet zouden aanvaarden, hij weet immers te veel, duikt hij onder op een verlaten plek. Zijn leven verloopt rustig tot Zeventien verschijnt.
Zij voeren een strijd op leven en dood tot ze erachter komen dat ze beiden gemanipuleerd worden. Ze besluiten om samen te werken om hun gezamenlijke vijand aan te pakken.
— Marita

Sfeer

*****

Zeventien is een hard verhaal waarin de meest duistere kant van de mensen naar boven komt. Het vraagt een inspanning om je in de denkwereld van de huurmoordenaar Zeventien te verplaatsen. Eens je daarin gelukt bent, is het een heel meeslepend en vooral spannend verhaal.
Ondanks de hardheid van het verhaal wekt het heel wat emoties op. Je weet dat Zestien en Zeventien moordenaars zijn en toch sta je in het verhaal aan hun kant.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Zeventien is een verhaal waarin emoties ondergeschikt zijn aan spanning en actie. Toch slaagt de schrijver John Brownlow erin om de lezer op subtiele wijze empathie te laten voelen voor de hoofdpersonages.
Je kan je de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt zo voor de geest halen dankzij de accurate beschrijvingen door de auteur, zonder dat hij hierin overdrijft. De beschrijvingen die hij gebruikt zijn functioneel in het verhaal.
Het verhaal is verteld in de ‘ik’-vorm, Zeventien vertelt zelf zijn verhaal.
— Marita

Passage uit het boek

‘Ik schiet in beide honden een pijl. Voor de tweede heb ik twee pijlen nodig, hij is het grootst. Het zou gemakkelijker zijn om ze dood te schieten, en ik doe niet sentimenteel over beesten die hebben geprobeerd mij te vermoorden, of dat nu mensen of honden zijn, maar als er één ding is wat ik heb geleerd van Hollywoodfilms, is het wel dat je nooit andermans hond moet doodschieten.
Als de honden buiten westen zijn, knip ik een gat in het hek. Ik kruip erdoor en sleep de lijven van de honden naar het huis. Daar leg ik ze aan de ketting die voor hen aan de palen van de veranda is gemonteerd.
Alle toegangsdeuren van het huis zijn verstevigd met een metalen frame dat ook de scharnieren onbereikbaar maakt. Het zou veel te lang duren om de kwaliteitssloten open te peuteren, dus blaas ik domweg een slot op met een klomp C-4.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen in een rustige omgeving, de zon op je huid en een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

444 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.