Recensie: Lene Knudsen – Ice tea; zelfgemaakt, verfrissend & natuurlijk

Recensie: Lene Knudsen – Ice tea; zelfgemaakt, verfrissend & natuurlijk


Een boek vol verfrissende recepten voor gezonde zelfgemaakte ijsthee. Alle recepten zijn 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde kleur- en geurstoffen. Wat te denken van een opwekkende rooibos ice tea met verse framboos en hibiscus, een groene detox thee met rode druif en appel of een zelfgemaakte zomerse jasmijn ice tea met aardbei en basilicum?

ISBN: 9789462263406 – Uitgeverij Citrus – Aantal pagina’s: 72 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtig receptenboek met heerlijke ijstheerecepten voor aankomende zomer!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Mijn favoriete ijsthee was gek genoeg ook de simpelste, de enige echte klassieker van zwarte thee met citroen. Het is vrij makkelijk te maken: je doet de juiste hoeveelheid zwarte thee in een kan koud water, die je vervolgens een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende ochtend zeef je de zwarte thee uit de kan en maak je een siroop van water, suiker en citroenen. Na het inkoken en afkoelen doe je deze bij de kan met zwarte thee, voeg nog wat citroen en ijsblokjes toe en ta da, je ijsthee is klaar.
— Frederique

Instructies

*****

Er staan duidelijke instructies bij elke ijsthee, de ingrediënten verschillen maar de bereidingswijze komt bij allemaal op hetzelfde neer. Hierdoor zijn de recepten makkelijk te volgen en weet je na eentje al precies wat voor voorbereidingen je nodig hebt voor de volgende ijsthee. Je moet wel duidelijk volgen welke soort thee er gebruikt dient te worden, als je zakjes thee neemt in plaats van blaadjes moet de thee veel korter trekken anders wordt de thee veel te sterk! Voorin het boek staan tips met extra uitleg waarom sommige dingen op een specifieke manier bereid moeten worden en wat de voordelen hiervan zijn.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Dit boek is geschikt voor iedereen die gek is op ijsthee en wel eens iets anders wil drinken dan kant en klare ijsthee uit de supermarkt. Je hoeft er niets voor te kunnen, het is zelfs voor de grootste beginneling een eitje.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

72 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.