Recensie: Liselotte Stavorinus – Het reservaat

Recensie: Liselotte Stavorinus – Het reservaat


De eerste maanden na de verhuizing van Curaçao naar Nederland vallen Jessica zwaar. Ze voelt zich eenzaam in het chique dorp dat spottend ook wel ‘Het Reservaat’ wordt genoemd. Gelukkig neemt Amanda Voorbach, de extravagante echtgenote van een bekende televisieproducent, Jessica onder haar hoede. Ze stelt Jessica voor aan haar vrienden en leert haar de regels van het reservaat. Helaas is niets wat het lijkt en al snel raakt Jessica verstrikt in een web van leugens en bedrog.

ISBN: 9789461091659 – De Crime Compagnie – Aantal pagina’s: 367 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een typische Gooische thriller met stereotyperende personages.’

Hoofdpersonages

*****

Jessica is een nuchtere vrouw die vanuit Curaçao naar een chique dorp in Nederland verhuisd. Ze is de vrouw van de hardwerkende bankdirecteur Victor die naar Amsterdam is overgeplaatst. Ze voelt zich totaal niet thuis tussen al die extravagante chique vrouwen, maar dankzij Amanda rolt ze er toch langzaam tussen. Amanda is een rijke vrouw met veel vriendinnen die graag met haar geld strooit.
Alle personages zijn extreem stereotyperend. Zo hebben alle vrouwen blond haar, dragen altijd een zonnebril, zijn extreem arrogant, maar vanbinnen allemaal onzeker. Alle mannen hebben drukke goed betaalde banen, maar zijn niet vies van hier en daar een slippertje.
— Annechien

Sfeer

*****

Ondanks dat Het reservaat een thriller is, is de spanning ver te zoeken. Continu dompel je onder in alle luxe etentjes, feestjes, winkels en kapperbezoekjes. Pas de laatste hoofdstukken begint de spanning er in te komen. Je weet maar al te goed dat er dingen zijn die niet kloppen in het chique dorp, maar de naïeve Jessica heeft niks door.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Liselotte Stavorinus is extreem luchtig en daardoor lees je het met een gemak snel uit.  De meeste hoofdstukken zijn geschreven vanuit het perspectief van Jessica, ook zijn er een paar geschreven vanuit Victor. De hoofdstukken vanuit Victors perspectief waren erg leuk om te lezen, want hij maakt de chique buurt heel anders mee dan Jessica.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Als Amanda samen met Eliane was, veranderde ze onmiddellijk. Ze gedroeg zich iets snobistischer, was onvriendelijker. Het leek alsof ze zich als een kameleon aanpaste aan het gedrag van haar vriendin en ik voelde me die ochtend in hun gezelschap totaal overbodig.
We liepen door Zermatt, op weg naar de roze diamanten voor Eliane. Als een onwillig schoolkind slofte ik achter hen aan. Ik probeerde wel mee te doen aan het gesprek maar ik werd op de aan of andere manier niet toegelaten door Eliane. Heel subtiel weerde ze me van alle kanten.
Ze liepen voor me, twee opvallend knappe vrouwen in luxe skikleding. Ze pasten helemaal in het straatbeeld. Zelfverzekerd wandelden ze van links naar rechts, van etalage naar etalage en ik was steeds net te laat om mee te kijken naar de dingen waar ze vol interesse op wezen.
Amanda probeerde me bij het gesprek te betrekken, maar Eliane wist het zo te draaien dat ik het net niet kon verstaan, of het ging over iets dat ze samen hadden meegemaakt en waar ik dus niet over mee kon praten.’

Leesvoorschrift

Lees Het reservaat als je lekker in het zonnetje zit en met een heerlijk glaasje wijn erbij.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

367 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.