Recensie: Stefanie van Mol – Vurig verlangen

Recensie: Stefanie van Mol – Vurig verlangen


Roxanne heeft een moeilijke tijd achter de rug en is bang om haar hart opnieuw open te stellen voor een relatie. De laatste keer dat Roxanne haar hart opende voor een man, eindigde dat op een verschrikkelijke manier. Ze was vastbesloten niemand meer toe te laten in haar hart… tot Jonas in haar leven komt. Hoe hard ze hem ook probeert te ontwijken, hij blijft opduiken.

Jonas heeft nog nooit een langdurige relatie gehad, maar valt als een blok voor Roxanne. Hij wist het bij de eerste blik. Zij hoort bij hem. Maar slaagt hij erin om het ijslaagje rond haar ziel te ontdooien? Jonas maakt het zijn missie om Roxanne te laten ontdekken dat hij het ontbrekende stukje is in haar puzzel.

ISBN: 9789082688122 – The Black Sheep Indie – Aantal pagina’s: 489 – Roman


*****

1 van de 5 sterren – Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Flinterdun verhaal voor de Vijftig Tinten Grijs-liefhebber, echter zonder enige (psychologische) diepgang.’

Hoofdpersonages

*****

Het verhaal wordt afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Roxanne en Jonas.
Roxanne is – zoals ze zelf zegt – verknipt. Ze maakt keuzes die je als lezer niet begrijpt. Dat is tot op zekere hoogte interessant, tot ze uit de doeken doet wat haar is overkomen. Het ontbreekt aan alle logica dat ze mannen volledig heeft geweerd door het beetje informatie wat je te weten komt over haar relatie met ex Marc.
Jonas straalt macht uit en heeft het uiterlijk van een lekkere adonis, aldus Roxanne. Vanaf het eerste moment dat hij Roxanne ziet, wil hij haar de zijne maken, maar het wordt nergens echt duidelijk of geloofwaardig waarom hij nu wél in staat is tot liefde.
Andere terugkerende personages zijn Fleur (Roxanne’s beste vriendin), Marc (Roxanne’s ex) en er is een kleine rol weggelegd voor Jonas’ ouders en broer (met zijn gezin).
— Janet

Sfeer

*****

Drama past binnen een roman, maar dit boek gaat daarin tot het absurde. Roxanne gaat van vluchten, naar verlammen naar provoceren in het contact met haar ex. Jonas verbiedt Roxanne naar haar stamcafé te gaan, omdat hij haar wil beschermen tegen haar ex. Als lezer heb je de ex echter geen moment in dat café gespot. En als het al zijn stamcafé zou zijn (invulling van de recensent), waarom zou Roxanne dan juist kiezen voor die locatie voor haar allereerste uitje na maanden niet uit haar appartement te hebben gedurfd? Het is gewoon niet geloofwaardig.
De expliciete seks-scenes zijn zinderend. Echter, de veelvuldige aanwezigheid ervan kan niet verhullen dat het verhaal verder weinig om handen heeft.
De keuzes van de personages alsmede het verloop van het verhaal zijn zo voorspelbaar als het karakteristieke domme blondje in een horror-film. Regelmatig riep ik naar mijn computerscherm: “WERKELIJK?” Het einde van het verhaal is de druppel. Ik ben echt een sucker for happy endings, maar deze… not so much. Het glazuur springt me zowat van de tanden door de zoetheid ervan.
— Janet

Schrijfstijl

*****

De hernieuwde versie van dit oorspronkelijk in 2014 uitgegeven boek is, los van de grammaticale fouten, een bron van onjuistheden en taalkundig onhandige keuzes.
De schrijfster probeert daarnaast de lezer te overtuigen van de liefde tussen Roxanne en Jonas, maar doordat zij zich alleen richt op het aantrekkelijke uiterlijk van haar personages en de lust die zij voor elkaar voelen, slaagt zij hier niet in.
Ook de overdaad aan (zinloos) drama doet het toch al voorspelbare verhaal meer kwaad dan goed. De vader van Jonas is tegen liefdesrelaties op de werkvloer. Echter, als hij zich realiseert dat zijn zoon zich hier niet aan heeft gehouden met Roxanne, vindt hij het ineens helemaal oké. Er wordt een probleem gecreëerd, dat helemaal geen probleem blijkt te zijn.
Waarom dan toch twee sterren? Er zit een prettige snelheid in het verhaal en de seksscènes op zichzelf zijn dik in orde.
— Janet

Passage uit het boek

‘Sinds mijn secretaresse me in de steek heeft gelaten, wordt het tijd om nieuwe te zoeken. Als er iets is wat ik niet graag doe, dan is het wel sollicitatiegesprekken afnemen. Meestal komen er een hoop leeghoofden op deze functie af, op zoek naar een springplank voor hun carrière.
Op één of andere manier, slaagde ik er altijd in om één of ander dom blondje aan te nemen. Meestal rende die niet veel later de deur uit, als ze na een nacht in mijn bed tot de conclusie kwam dat ik niet op zoek was naar een vaste relatie. Het had me al dikwijls in moeilijke situaties gebracht. Maar deze keer zou het anders zijn, ik ben vastberaden om deze keer de juiste kandidate te selecteren. Het wordt tijd dat ik aan mijn vader bewijs dat ik niet langer een playboy ben, maar een serieuze zakenman.’

Leesvoorschrift

Tijdens een ijskoude, eenzame nacht, wanneer slaap ver te zoeken is en je écht niets anders te lezen hebt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

489 pagina’s
dikke-pil

Ook al gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.